truereason

En blogg om min vardag, tips och funderingar kring livet.

Gröna smooties

Kategori: Min vardag

Under julaftons kvällen igår när vi var hemma hos mina kusiner pratade vi om ricinolja och kom senare in på "gröna smooties". Det lät så himla intressant så under morgonen nu har jag suttit och googlat runt och hittat lite för en bra start och ville därför dela detta med er. Linda har även egna erfarenheter och berättade att efter en veckas användnig av detta kännde hon sig piggare på allt sätt och vis. Hon började med att vänja kroppen med smootien, eftersom den inte ser det godaste ut mm., genom att dela upp den på morgon och kväll. Men efter någon dag tog hon hela direkt. Skulle det vara så att man inte får i sig smootien så klarar den sig under tre dagar i kylskåp.

Imorgon ska vi till affären så då ska jag köpa hem lite grönt för att testa, så tänkte jag att jag delar med mej av min uppfattning när jag vet mer och kommer även att ge er lite tips. Vad säger ni om detta?

Källa

Gröna smoothies är väldigt näringsrika och när bladgrönt mixas blir de värdefulla näringsämnena mer lättupptagliga för kroppen.

Gör gröna smoothies enkelt hemma
Börja leka med gröna smoothies och upptäck all den glädje och de fördelar som detta underbara, delikata och näringsrika tillägg till din kost ger.

Fördelar med gröna smoothies

1. Gröna smoothies är väldigt näringsrika. Proportionen i dem är optimal för mänsklig konsumtion; runt 60% mogen ekologisk frukt mixad med runt 40% ekologiskt bladgrönt.

2. Gröna smoothies är väldigt lättsmälta. När de är välmixade så är de flesta cellerna i de gröna bladen och frukterna sönderslagna, vilket gör de värdefulla näringsämnena lättupptagliga för kroppen. Gröna smoothies börjar bokstavligen att absorberas redan i din mun.

3. Gröna smoothies är, i motsats till juice, komplett mat eftersom de innehåller fibrer. Att äta fibrer är viktigt för vårt utrensningssystem.

4. Gröna smoothies tillhör de mest tilltalande rätterna för människor i alla åldrar. Med en sammansättning av frukt och bladgrönt i proportionerna 60:40 så dominerar fruktsmaken, samtidigt som de gröna bladen balanserar fruktens sötma och ger en trevlig piff. Människor som äter en amerikansk genomsnittskost njuter av den gröna smoothiens smak. De blir ofta förvånade över att något så grönt kan smaka så gott.

5. En klorofyllmolekyl påminner mycket om en molekyl från mänskligt blod. Enligt dr Ann Wigmores läror så är det likvärdigt att konsumera klorofyll med att få en frisk blodtransfusion. Många människor, även de som har en raw food-diet, konsumerar inte tillräckligt med bladgrönt. Genom att dricka 5–7,5 dl grön smoothie om dagen så konsumerar du tillräckligt med bladgrönt för att ge näring åt din kropp, och alla de välgörande näringsämnena blir väl upptagna.

6. Gröna smoothies är enkla att göra, och snabbt att städa upp efter. Att göra juice är däremot tidskrävande, kladdigt och dyrt. Många människor ger upp sitt juicedrickande av dessa anledningar. Att tillreda en kanna grön smoothie tar mindre än 5 minuter, inklusive rengöring.

7. Gröna smoothies har visat sig vara mycket omtyckta av barn i alla åldrar, inklusive bebisar på sex månader och uppåt. Självklart måste du vara försiktig och långsamt öka mängden smoothies för att undvika matallergier.
8. När du konsumerar bladgrönt i form av gröna smoothies så reducerar du ditt intag av salt och oljor rejält.

9. Regelbunden konsumtion av gröna smoothies formar en god vana att äta bladgrönt. Efter några veckor av att dricka gröna smoothies så börjar människor att få sug efter och njuta av att äta mer bladgrönt. Att få i sig tillräckligt med bladgrönt är ofta ett problem för många människor, speciellt barn.

10. Färskt är alltid bäst, men gröna smoothies håller ändå i kyla i upp till tre dagar, vilket kan vara praktiskt på jobbet och när man reser.

 

Kommentera inlägget här: